728 x 90

Швейцария спря да регистрира модели на Mercedes и Porsche

  Швейцария спря регистрациите на част от дизеловите модели на Mercedes и Porsche, като най-засегнати за Mercedes Vito и Macan и Cayenne на Porsche. Мотивът е, че нивото на вредните емисии на тези мотори не отговаря на изискванията на Европейския съюз. Забраната няма обратно действие, т.е обхваща колите, които влизат в Швейцария от днес нататък, а

  Швейцария спря регистрациите на част от дизеловите модели на Mercedes и Porsche, като най-засегнати за Mercedes Vito и Macan и Cayenne на Porsche. Мотивът е, че нивото на вредните емисии на тези мотори не отговаря на изискванията на Европейския съюз.

  Забраната няма обратно действие, т.е обхваща колите, които влизат в Швейцария от днес нататък, а тези, които са вече внесени и регистрирани, трябва да бъдат доработени в сервизите на марките, за да отговарят на екологичните изисквания. При Vito става въпрос за версията с 1,6-литров дизел, при Macan е 3-литровият дизел, а при Cayenne – 4,2-литровият дизел. Всички тези мотори трябва да покриват изискванията на стандарта Евро 6.

  Забраната на регистрациите на тези коли е свързана със случаите на манипулиране на данните за нивата на вредните емисии, като някои от най-големите германски автомобилни производители се сдобиват със собствен „Дизелгейт”, също като Volkswagen през 2015 година. Миналата година Porsche отзова 22 000 автомобила Cayenne с 3-литрови дизели, които имаха нужда от промени, за да отговарят на екологичните изисквания.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт