728 x 90

Electro Mobility Expo 2018: Електрически бестселър от Nissan и елмобил от Jaguar

В края на тази седмица, по време на БГ Electro Mobility Expo 2018, ще бъде показан най-продаваният елмобил в Европа – Nissan LEAF. Лидерът на европейския екологичен автомобилен пазар, чийто продажби скочиха с 56% за първите 5 месеца на годината (по данни на JATO Dynamics) ще бъде един от експонатите на първото специализирано изложение за

В края на тази седмица, по време на БГ Electro Mobility Expo 2018, ще бъде показан най-продаваният елмобил в Европа – Nissan LEAF. Лидерът на европейския екологичен автомобилен пазар, чийто продажби скочиха с 56% за първите 5 месеца на годината (по данни на JATO Dynamics) ще бъде един от експонатите на първото специализирано изложение за електромобили у нас – от 13 до 16 септември в Sofia Ring Mall.

И макар автомобилите с алтернативни горива все още предпазливо да си проправят път у нас, продажбите им по света надхвърлиха 1 милион още през първото тримесечие на тази година. Разбира се този резултат се дължи основно на Китай с 83 600 продадени електромобила, но Европа държи второто място с ръст от 76% и 46 500 продажби. По данни на JATO Dynamics, най-продаваната марка електромобили в света е Tesla, но Renault-Nissan води класацията по автомобилни групи и е eднoличeн лидep нa пaзapa нa eлмoбили в Eвpoпa c дял oт 41%.

Nissan LEAF може да измине 270 км с едно зареждане на батерията (комбиниран цикъл WLTP). Разходът на енергия е едва 20,6 kWh на 100 км, което означава, че можете да стигнете от София до Пловдив срещу малко повече от 3 лева. Батерията е с обем 40 kWh и се зарежда напълно за 7,5 часа (от зарядна станция 32А тип Wall Box) или до 80% от капацитета й само за 1 час (със станция за бърз заряд тип ChaDeMo).

Същевременно автомобилът е мощен – 150 к.с. и е оборудван с всички модерни системи за сигурност, безопасност и улеснения при шофиране, които Nissan е разработил за конвенционалните си модели. Разходите за поддръжка ще Ви изненадат – по-малко от 700 лв. за пробег от 150 000 км или експлоатация от 2 години и половина. На изложението в София ще бъде показана цялостната концепция за функционирането на този електромобил, с възможностите и удобствата за зареждане на Legrand Charging stations.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт