728 x 90

Китайците от GAC стъпват на европейския пазар с електрически модел

Китайската марка GAC използва изложението в Париж, за да покаже доста интересната си джипка GS5. Този модел обаче няма да бъде първият, който ще се предлага на Стария континент. Вместо това, от компанията планират да лансират изцяло електрически автомобил като първото си масово предложение в Европа. На този етап не се знае каква форма и

Китайската марка GAC използва изложението в Париж, за да покаже доста интересната си джипка GS5. Този модел обаче няма да бъде първият, който ще се предлага на Стария континент.

Вместо това, от компанията планират да лансират изцяло електрически автомобил като първото си масово предложение в Европа. На този етап не се знае каква форма и размери ще има моделът.

"Засега изучаваме как точно да навлезем на европейския пазар, като със сигурност ще дебютираме с електрически автомобил," Ю Джун, президент на GAC, коментира в Париж.

Към днешна дата производителят продава автомобили на общо 16 пазара извън Китай. Външните продажби съставляват около 10 процента от общите реализации на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт