728 x 90

И дизеловата Panda си отива

    FCA е спрял производството на дизеловата версия на популярния FIAT Panda още на 1 септември, съобщи Automotive News, като цитира два самостоятелни източника от компанията. Това решение е част от новия бизнес план на FCA, представен на 1 юни, като приживе покойният главен изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе беше заявил, че „до 2021 година

    FCA е спрял производството на дизеловата версия на популярния FIAT Panda още на 1 септември, съобщи Automotive News, като цитира два самостоятелни източника от компанията.

    Това решение е част от новия бизнес план на FCA, представен на 1 юни, като приживе покойният главен изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе беше заявил, че „до 2021 година FCA ще спре производството на всичките си дизелови модели”.

    Засега от FCA не коментират информацията за спирането на производството на дизеловата Panda, която се предлагаше с 1,3-литров двигател, произвеждан в завода на компанията в Биелско-Бяла, полша.

    Според JATO Dynamics, продажбите на Panda до края на август тази година в Европа са били 111 002 броя, което е с 15% по-малко в сравнение със същия период на 2017 година. От тях 17 159 коли са били дизелови или 15%. Най-много коли са били продадени в Италия – 77 636 бройки, което прави 70% от всички продажби.

    FCA спря производството и на дизеловия FIAT 500, който се задвижва от същия 1,3-литров мотор и използва същата платформа като Panda, но е доста по-скъп модел.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт