728 x 90

Германия одобри допълнителни филтриращи системи за дизели

    Точно преди настъпването на Новата Година, немското транспортно министерство публикува доклад от 30 страници, който дава напътствия и на практика одобрява поставянето на допълнителни филтриращи устройства на дизелови автомобили с по-нисък Евро емисионен стандарт. Все още не са ясни конкретните параметри на този тип устройства, като те ще бъдат финализирани в следващите седмици и месеци.

    Точно преди настъпването на Новата Година, немското транспортно министерство публикува доклад от 30 страници, който дава напътствия и на практика одобрява поставянето на допълнителни филтриращи устройства на дизелови автомобили с по-нисък Евро емисионен стандарт.

    Все още не са ясни конкретните параметри на този тип устройства, като те ще бъдат финализирани в следващите седмици и месеци. Въпреки това, вече голяма част от автомобилните производители и доставчиците на компоненти изразиха несъгласието си с това решение.

    Според фирмите тези мерки няма да бъдат достатъчни, за да могат въпросните стари дизели да отговорят на актуалните емисионни нива. Повечето от тях смятат, че правителствата трябва да предложат по-добри помощи за закупуване на нов автомобил, а не да одобряват "изчистването" на старите такива.

    На противоположно мнение е министърът на транспорта в Германия, Андреас Шауер. Той коментира пред медиите, че съответните устройства ще бъдат одобрени по максимално съкратени процедури, за да могат да влязат в продажба бързо.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт