728 x 90

Продават единствения хибриден Lotus в света

Преди почти шест години Lotus показа на света намеренията си за електрификация на моделната си гама. Тогава британците представиха хибридния концепт Evora 414E Hybrid по време на изложението в Женева. Сега именно този прототип е пуснат за продажба, като исканата цена е 150 000 паунда. Интересното е, че машината всъщност може да се регистрира за

Преди почти шест години Lotus показа на света намеренията си за електрификация на моделната си гама. Тогава британците представиха хибридния концепт Evora 414E Hybrid по време на изложението в Женева.

Сега именно този прототип е пуснат за продажба, като исканата цена е 150 000 паунда. Интересното е, че машината всъщност може да се регистрира за употреба по обществени пътища въпреки статута си на студия.

Задвижването на тази машина идва от 1.2-литров двигател, който играе ролята на удължител на пробега. Той захранва с електроенергия два електромотора, всеки с мощност от 200 к.с.

При максимално натоварване спортната кола може да достигне 100 км/ч от покой за 4.4 секунди. Само на ток могат да бъдат изминати около 50 километра.

Имайки предвид, че концепта бе демонстриран само по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд преди няколко години, можем спокойно да предвидим, че пробегът му е почти нулев.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт