728 x 90

BMW и Daimler преговарят да правят заедно електромобили

    Германските автомобилни производители BMW и Daimler преговарят за съвместно развитие на платформи за електромобили, съобщиха Sueddeutsche Zeitung и Auto Bild. Все още обаче е рано да се очаква реална сделка, но вече се знае, че преговорите са фокусирани върху електромобили от компактния и средния клас. Новите платформи ще са предимно за електромобили, но ще имат

    Германските автомобилни производители BMW и Daimler преговарят за съвместно развитие на платформи за електромобили, съобщиха Sueddeutsche Zeitung и Auto Bild. Все още обаче е рано да се очаква реална сделка, но вече се знае, че преговорите са фокусирани върху електромобили от компактния и средния клас. Новите платформи ще са предимно за електромобили, но ще имат възможност за модификации, които за позволят и използването на по-конвенционално задвижване, основно хибридно.

    Двете компании вече се договориха за съвместно развитие на електронни системи, които помагат на водача, както и за обща програма за работа с доставчици.

    Но ако сътрудничеството по отношение на създаването и развитието на платформи за електромобили стане факт, това може да осигури по над 7 милиарда евро икономии на всяка една от двете години в рамките на следващите 7 години.

    BMW и Mercedes са напреднали сериозно в инвестициите по отношение на електромобилите. Баварците развиват подразделението I и предлагат субкомпактния i3, а Mercedes вече показа EQS – първия си изцяло електрически кросоувър.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт