728 x 90

Този ретро FIAT Panda 4х4 вече има електрическо задвижване

Тунинг къщата Garage Italia Customs е известна с работата си по множество проекти, базирани на първото и оригинално поколение FIAT Panda. Последната разработка на студиото се базира отново на такъв автомобил и то от серията 4х4, но този път целта е изцяло електрическо задвижване. Дългото название, което колата получава, е FIAT ‘Pandina Jones’ Car&Vintage Edition. Интересното тук

Тунинг къщата Garage Italia Customs е известна с работата си по множество проекти, базирани на първото и оригинално поколение FIAT Panda.

Последната разработка на студиото се базира отново на такъв автомобил и то от серията 4х4, но този път целта е изцяло електрическо задвижване. Дългото название, което колата получава, е FIAT ‘Pandina Jones’ Car&Vintage Edition.

Интересното тук е, че електромоторът е прикрепен директно към оригиналната трансмисия на колата. Резултатите не са впечатляващи, но са напълно достатъчни за ежедневна употреба – максимална скорост от 115 км/ч и пробег с едно зареждане от 100 километра.

Пълно зареждане на батерията отнема между 3 и 8 часа в зависимост от използвания източник на електрическа енергия (зарядна станция или домашен контакт).

Проектът е създаден по поръчка на Car&Vintage, които празнуват 500 000 фенове във Facebook страницата си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт