728 x 90

Toyota и Panasonic заедно ще правят батерии за елмобили

Компаниите Toyota и Panasonic обявиха за създаването на съвместно предприятие за разработка и производство на акумулатори за елмобили. Дяловете в новата организация са разпределени в съотношение 51:49. Както съобщава Reuters, фирмата, получила наименованието Prime Planet Energy & Solutions, ще разработва призматични акумулатори, които ще са достъпни за всички автомобилни производители. Началото на производството е предвидено

Компаниите Toyota и Panasonic обявиха за създаването на съвместно предприятие за разработка и производство на акумулатори за елмобили. Дяловете в новата организация са разпределени в съотношение 51:49.

Както съобщава Reuters, фирмата, получила наименованието Prime Planet Energy & Solutions, ще разработва призматични акумулатори, които ще са достъпни за всички автомобилни производители. Началото на производството е предвидено за 1 април 2020 г., а в него ще работят около 5100 човека, в това число 2400 в дъщерна компания в Китай.

В официалната прес информация се казва, че "съвместното предприятие ще разработва висококонкурентни и ефективни акумулатори, които са безопасни и се отличавата с превъзходно качество и производителност (от гледна точка на капацитета, мощността, срока на годност и т.н.)". Офисите на Prime Planet Energy & Solutions ще бъдат разположени в Токио и в региона Кансай в Япония.

Това не е първият опит на Panasonic в производството на акумулатори за елмобили, тъй като тя вече доставя цилиндрически акумулатори за Tesla и работи върху разработката на призматични акумулатори, които все по-често се срещат в автомобилната промишленост. При това на практика сътрудничеството между "Тойота" и "Панасоник" започва през 1996 г., когато те създават съвместно предприятие за производство на акумулатори за хибридни автомобили.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт