728 x 90

Geely Geometry C е китайски конкурент на Nissan LEAF

През миналата година Geely лансира суббранда си Geometry, който предлага само електрически автомобили за китайския пазар. Съвсем наскоро от тази марки се роди нов моде, който носи простичкото име Geometry C. Макар и возилото да изглежда изцяло ново, на практика то се базира на бензиновия Geely Emgrand GS. Все пак, конструкцията му е сериозно променена, за

През миналата година Geely лансира суббранда си Geometry, който предлага само електрически автомобили за китайския пазар. Съвсем наскоро от тази марки се роди нов моде, който носи простичкото име Geometry C.

Макар и возилото да изглежда изцяло ново, на практика то се базира на бензиновия Geely Emgrand GS. Все пак, конструкцията му е сериозно променена, за да може в нея да се постави пакет от батерии.

По размери моделът се противопоставя директно срещу Nissan LEAF, а това го превръща в подходяща машина за градската среда. Задвижването идва от един електромотор с мощност от 200 к.с. и 310 Нм въртящ момент.

На разположение на клиентите ще бъдат два отделни пакета с батерии, като първият ще е достатъчен за пробег от около 400 километра. С едно зареждане по-скъпата версия ще може да изминава 550 км.

Продажбите в Китай започват от юли тази година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт