728 x 90

Нови технологии в Jaguar I-Pace за 2020 г.

Новият Jaguar I-Pace предлага на клиентите обновена по-интуитивна информационно-развлекателна система и възможност за по-бързо зареждане, което да направи шофирането на електрически автомобил по-лесно от всякога. Jaguar I-Pace е първият в света изцяло електрически премиум SUV автомобил, който от дебюта си досега е спечелил повече от 80 световни награди, включително Световен автомобил на годината 2019, Световен

Новият Jaguar I-Pace предлага на клиентите обновена по-интуитивна информационно-развлекателна система и възможност за по-бързо зареждане, което да направи шофирането на електрически автомобил по-лесно от всякога.

Jaguar I-Pace е първият в света изцяло електрически премиум SUV автомобил, който от дебюта си досега е спечелил повече от 80 световни награди, включително Световен автомобил на годината 2019, Световен автомобилен дизайн на годината и Световен еко автомобил, като затвърди статута си на Jaguar, който наруши всички правила и стана първият и най-добрият електрически SUV автомобил.

С два електромотора на всяка ос, произвеждащи изключителни комбинирани характеристики от 400 к.с. и 696 Нм, алуминиева конструкция и нисък център на тежестта, I-Pace предлага ненадминат баланс между динамика, изисканост, лукс и пъргавина.

Новата информационно-развлекателна система Pivi Pro е акцент в просторния и луксозен интериор на I-Pace. 12,3-инчовият виртуален дисплей с висока разделителна способност, 10-инчовият и 5-инчовият горен и долен сензорни екрани и многофункционалните контролери са създадени с ясна, чиста и съвременна графика за завладяващо и интуитивно потребителско изживяване.

Вдъхновена от смартфоните, Pivi Pro е лесна за използване, а мощният й процесор и „бързото стартиране“ гарантира, че системата е готова още от момента, в който сте на шофьорската седалка. Поддържана от вградена резервна батерия, инициализацията на навигацията отнема само няколко секунди.

Новата и интуитивна структура на менюто улеснява навигацията в системата, като функциите, които използвате редовно са достъпни през началния екран само с едно докосване. Преработената навигационна система намалява броя на стъпките, необходими за задаване на дестинация, а водачът вече има възможност да се движи по картата и да увеличава мащаба само с докосване, както при смартфона.

Съвременната дигитална технология допълнително подпомага шофьора и другите участници в движението. Видимостта е значително подобрена с нова 3D съраунд камера, която осигурява 360-градусов изглед на околността и потенциалните опасности, видими през централния сензорен екран.

Вътре в купето огледалото за обратно виждане ClearSight подобрява видимостта, гарантирайки, че водачът винаги ще има безпрепятствен изглед на пътя зад себе си, дори с трима души на задната седалка или с 656-литровия багажник, натоварен изцяло.

ClearSight използва широкоъгълна задна камера, свързана с екран с висока разделителна способност в огледалото. Малък превключвател под него позволява на водача безпроблемно да превключва между изгледа от стандартното огледало и подаването на камерата.

Вградена в покрива, камерата с висока разделителна способност работи при всякакви условия, включително при слаба светлина, докато защитното покритие спомага да не влезе вода и гарантира, че обективът на камерата остава максимално чист.

Всички пътуващи могат да се възползват и от подобрената система за контрол на температурата в купето, която осигурява интелигентно, енергийно ефективно отопление или охлаждане на четири зони независими една от друга. Системата за йонизация на въздуха, предназначена за премахване на алергени, също има филтрираща функция, която улавя ултра фини частици – включително частици PM2.5. Едно важно предимство на новата система за филтриране на въздуха е, че клиентите могат да я настроят предварително, за да пречистят купето още преди да е започнало пътуването.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт