728 x 90

От Русия с любов: Този Москвич 2140 има електрическо задвижване (видео)

Трансформациите на конвенционални автомобили в електромобили не са нещо ново – виждали сме какви ли не популярни модели, превърнати в EV-та. Буквално навсякъде по света. Днешният пример от това модерно течение идва от Русия, където Москвич 2140 получава изцяло електрическо задвижване на мястото на заводския си 1.5-литров бензинов мотор. Миксът е малко странен, трябва да

Трансформациите на конвенционални автомобили в електромобили не са нещо ново – виждали сме какви ли не популярни модели, превърнати в EV-та. Буквално навсякъде по света.

Днешният пример от това модерно течение идва от Русия, където Москвич 2140 получава изцяло електрическо задвижване на мястото на заводския си 1.5-литров бензинов мотор.

Миксът е малко странен, трябва да признаем. Електромоторът идва от електрическа количка за голф, а пакетът батерии е от неизвестен китайски производител. Батерии има както на мястото на оригиналния двигател, така и на мястото на резервоара.

Теглото е високо, а мощността – ниска. Въпреки това, електрическият автомобил достига максимална скорост на движение от около 100 км/ч, а с едно зареждане на батериите може да измине около 100 километра.

Признаваме, че изработката не е най-прецизната – най-малкото, купето има ръжда по праговете, но пък проектът е интересен. Впечатление прави и таблетът, от който се управляват повечето функции на автомобила.

Вижте повече във видеото по-долу.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт