728 x 90

Hongqi E-HS9 е китайският конкурент на BMW iX с внушителен дизайн (видео)

Вероятно никога преди не сте чували за марката Hongqi, но всъщност това е един от най-старите и престижни автомобилни производители в Китай. Той започва да продава автомобили в страната през 1958 г. и всъщност е автомобилната марка с най-дълга история от Китай. Hongqi e известен най-вече със своите луксозни машини за държавни служители, но сега

Вероятно никога преди не сте чували за марката Hongqi, но всъщност това е един от най-старите и престижни автомобилни производители в Китай. Той започва да продава автомобили в страната през 1958 г. и всъщност е автомобилната марка с най-дълга история от Китай. Hongqi e известен най-вече със своите луксозни машини за държавни служители, но сега марката сега прави преход към продажби на автомобили на обикновени клиенти, предлагайки някои доста невероятни продукти.

Едно от последните попълнения към гамата е така нареченият E-HS9, който е луксозен SUV с размер на BMW X7 или по-скоро iX, моторизиран изключително от електрически задвижващи системи. След като беше прегледан от няколко европейски влогъри, този модел сега се появява в канала Wheelsboy в YouTube. Китайските ни колеги също така предоставиха галерия от снимки на сайта Motor1.com, като част от тези фотосите можете да видите по-долу.

Започвайки с очевидното – внушителния дизайн на E-HS9 – няма как да се отрече, че това превозно средство има своя собствена харизма. Може и да изглежда като смесица между продукти на Lincoln, Hyundai и BMW на пръв поглед, но със сигурност не му липсва присъствие, особено ако го погледнете отпред. Страничният профил е също красив със своята наклонена линия на покрива и двуцветно покритие.

Кабината обаче изглежда е най-впечатляващото нещо на E-HS9. Както можете да видите от видеото, това е комфортно място с безброй функции и модерни технологии навсякъде. Както посочва водещият на видеото, вътре в луксозния SUV има усещане за лукс от старата школа, в същия дух като някои по-стари модели на Cadillac, например.

E-HS9, представен в това видео, има по-мощното електрическо задвижване. То използва два електрически двигателя и комбинирана мощност от 544 конски сили, достатъчни за спринт от 0-60 мили в час (0-96 километра в час) за малко повече от четири секунди. Повече можете да научите във видеото по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт