728 x 90

Mercedes представя съперник на Model S през 2022 г.

    Шестият електрически модел на Mercedes – EQE, ще се появи през 2022 година и ще се пряк съперник на луксозния Tesla Model S. Данни за седана се появиха, след като изтече информация за него от китайското министерство на информацията и технологиите, където автомобилът присъства със заводското си означение V295. EQE е един от общо десетте

    Шестият електрически модел на Mercedes – EQE, ще се появи през 2022 година и ще се пряк съперник на луксозния Tesla Model S. Данни за седана се появиха, след като изтече информация за него от китайското министерство на информацията и технологиите, където автомобилът присъства със заводското си означение V295.

    EQE е един от общо десетте електрически модела, които ще бъдат лансирани до 2025 година от новата подмарка на Mercedes – EQ, а програмата за създаването и развитието им ще струва 10 милиарда евро. Отделно от това германската марка ще инвестира още 20 милиарда евро в технологии за батерии за електромобили. Плановете на Mercedes са до средата на следващото десетилетие над една четвърт от продажбите на марката да са електромобили.

    Вече бившият шеф на Daimler доктор Дитер Цетче вече обясни, че EQE ще е малко по-къс в сравнение с актуалната Е-класа на Mercedes, но пък ще предлага на борда пространство, което ще може да се мери с това при S-класата.

    Очаква се, че EQE ще се появи с над 400 конски сили мощност, четири завиващи колела и пробег до 600 км с едно зареждане на батериите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт