728 x 90

Вижте Fiat от 1911 г. с 28.4-литров мотор в движение (видео)

    В момента тече Фестивалът на Скоростта в Гуудууд, а това е събитието, на което могат да се видят едни от най-екзотичните машини в света. Точно такъв е и случаят с този легендарен Fiat от 1911 г. Става дума за модел S76 като езкемплярът тук е един от общо два съществуващи. Автомобилът е създаден с единствената

    В момента тече Фестивалът на Скоростта в Гуудууд, а това е събитието, на което могат да се видят едни от най-екзотичните машини в света. Точно такъв е и случаят с този легендарен Fiat от 1911 г.

    Става дума за модел S76 като езкемплярът тук е един от общо два съществуващи. Автомобилът е създаден с единствената цел да подобри рекорда за скорост в началото на миналия век, но така и не успява да стори това.

    Задвижването на този ветеран е поверено на 28.4-литров бензинов мотор с четири цилиндъра, "закачен" към 4-степенна скоростна кутия. Мощността е 290 к.с., а теглото е 1650 килограма – добро съотношение дори и по сегашните стандарти.

    Интересното тук е, че автомобилът е изграден почти на ново през 2003 г. В момента шасито е оригинално, а двигателят идва от другия произведен екземпляр от модела.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт