728 x 90

Вижте Hennessey Goliath 6×6 в действие (видео)

Когато Hennessey анонсира проекта си Goliath 6×6 през септември миналата година, тунинг ателието разполагаше само с рендъри на пикапа. Сега, по-малко от година по-късно, налице са кадри с вече готова машина, която изглежда и се държи наистина впечатляващо. Както името на модела подсказва, той разполага с три оси и шест задвижващи колела. Това е наложило

Когато Hennessey анонсира проекта си Goliath 6×6 през септември миналата година, тунинг ателието разполагаше само с рендъри на пикапа. Сега, по-малко от година по-късно, налице са кадри с вече готова машина, която изглежда и се държи наистина впечатляващо.

Както името на модела подсказва, той разполага с три оси и шест задвижващи колела. Това е наложило пълна промяна на задното окачване, а поставени също така са и 20-цолови джанти с 37-цолови гуми за офроуд.

Първоначално обявената мощност от 750 к.с. все още не е постигната. Базираното в Тексас ателие към момента предлага доработка на мотора на донора Chevrolet Silverado Trail Boss до 450 к.с. 

Първият екземпляр от Goliath вече има своя клиент. Това е мъж от Уисконзин, който е платил сумата от 375 000 долара на Hennessey.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт