728 x 90

Jaguar XE SV Project 8 подобри собствен рекорд на Нюрбургринг (360-градусово видео)

Jaguar XE SV Project 8 е най-бързият седан с обиколка на Нюрбургринг… отново. След като постави рекорд в тази категория пред 2018 година, машината се завърна и постигна ново, по-добро постижение. Какво показват цифрите. Обиколката на немската писта сега отне на британската машина 7 минути и 18.361 секунди. С други думи, 2.9 секунди по-бързо от

Jaguar XE SV Project 8 е най-бързият седан с обиколка на Нюрбургринг… отново. След като постави рекорд в тази категория пред 2018 година, машината се завърна и постигна ново, по-добро постижение.

Какво показват цифрите. Обиколката на немската писта сега отне на британската машина 7 минути и 18.361 секунди. С други думи, 2.9 секунди по-бързо от миналия път.

XE SV Project 8 е най-бързият сериен автомобил, правен някога от Jaguar. Задвижването му идва от 5.0-литров V8 с 592 к.с., който осигурява спринт до 100 км/ч за само 3.3 секунди.

Jaguar планира да произведе само 300 бройки от модела, като всяка една от тях ще бъде ръчно сглобена във фабриката на марката в Ковънтри.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт