728 x 90

Bugatti Centodieci дебютира като идеен наследник на EB110

Bugatti използва конкурса за елегантност в Пебъл Бийч като сцена за премиерата на поредната си нова хиперкола. Става дума за Centodieci, която е промотирана като идеен наследник на легендарния автомобил ЕВ110. Името на новия модел се превежда като числото 110 от италиански. Препратката към ЕВ110 е очевидна, но колата отбелязва и 110-тата годишнина от създаването

Bugatti използва конкурса за елегантност в Пебъл Бийч като сцена за премиерата на поредната си нова хиперкола. Става дума за Centodieci, която е промотирана като идеен наследник на легендарния автомобил ЕВ110.

Името на новия модел се превежда като числото 110 от италиански. Препратката към ЕВ110 е очевидна, но колата отбелязва и 110-тата годишнина от създаването на Bugatti.

Естествено, производството ще бъде невероятно лимитирано. Предвиждат се само десет бройки, като всяка една от тях е вече продадена срещу цена от 8 милиона евро.

Под изцяло променената визия се крие Chiron, което означава, че максималната мощност е 1600 к.с. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 2.4 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 380 км/ч. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт