728 x 90

Mercedes извади серийна версия на електрическия ван EQV (допълнено с видео и фото галерия)

След като Mercedes-Benz редстави концептуален изцяло електрически ван по-рано тази година, моделът сега е готов за серийно производство. Той носи същото име и залага на непроменена визия. Задвижването е поверено на електромотор с мощност от 201 к.с., който задвижва предните колела. 90-кВтч батерия осигурява пробег с едно зареждане до 400 километра. Компанията е разработила и

След като Mercedes-Benz редстави концептуален изцяло електрически ван по-рано тази година, моделът сега е готов за серийно производство. Той носи същото име и залага на непроменена визия.

Задвижването е поверено на електромотор с мощност от 201 к.с., който задвижва предните колела. 90-кВтч батерия осигурява пробег с едно зареждане до 400 километра. Компанията е разработила и зарядна система с водно охлаждане, която позволява възстановяване на електрическата енергия с капацитет до 11 кВ в домашни условия.

Кабината на серийния модел е идентична с тази на студията, което означава, че таблото е доминирано от относително малък екран, който дава достъп до инфотейнмънт системата MBUX. Интериорът ще предлага място за до седем или осем пътника в зависимост от конфигурацията на седалките.

Засега няма разпространена информация относно цените на модела, нито кога той ще може да се поръчва.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт