728 x 90

Изглежда и Porsche послъгва за данните на новото 911

Porsche изглежда е поредният производител, който се присъедини към модата за обявяване на по-ниски данни за мощност на нови коли. Това вече често правят марки на BMW и Toyota. 911 Carrera S по каталог има мощност от 443 к.с. и 529 Нм въртящ момент. При измерване на дино стенд от Motor Trend, машината е регистрирала 414

Porsche изглежда е поредният производител, който се присъедини към модата за обявяване на по-ниски данни за мощност на нови коли. Това вече често правят марки на BMW и Toyota.

911 Carrera S по каталог има мощност от 443 к.с. и 529 Нм въртящ момент. При измерване на дино стенд от Motor Trend, машината е регистрирала 414 к.с. и 550 Нм.

Тук идва голямата уловка. Данните по каталог се дават на коляновия вал, а стендът мери тягата на колелата. Средно можем да допуснем, че загубата от преноса между двигателя и колелата е 15 процента.

Простата математика показва, че новото 911 в базовата си форма има поне 487 к.с., а въртящият момент е минимум 648 Нм. На практика, това е разлика спрямо заводските данни от 44 к.с. и 119 Нм.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт