728 x 90

Bugatti: Приключихме с рекордите за скорост

След като вчера стана ясно, че Bugatti е счупил поредния рекорд за скорост по-рано този месец, от компанията обявиха, че нямат намерение да се впускат в повече подобни предизвикателства. Лично босът на марката, Щефан Винкелман, призна, че основната цел на компанията е била да се превърне в първият производител от индустрията, който да покори границата

След като вчера стана ясно, че Bugatti е счупил поредния рекорд за скорост по-рано този месец, от компанията обявиха, че нямат намерение да се впускат в повече подобни предизвикателства.

Лично босът на марката, Щефан Винкелман, призна, че основната цел на компанията е била да се превърне в първият производител от индустрията, който да покори границата от 300 мили в час.

След като тази цел е изпълнена, Винкелман не вижда смисъл да инвестира повече средства в рекорди за скорост. Вместо това, компанията ще се фокусира "в други зони."

Ако французите спазят намеренията си, то този ход ще намали претендентите за рекорди за скорост. Към момента се смята, че по подобен се готвят компаниите Koenigsegg с новия Jesko, Hennessey с Venom F5 и SSC North America с Tuatara.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт