728 x 90

BMW X7 получава V12 мотор?

    Бъдещето на V12 моторите не е много ясно към днешна дата. Повечето производители, които разполагат с такива агрегати, признават, че скоро емисионните стандарти ще сложат край на съществуването им. Една от тези компании е BMW. Изглежда баварците все пак не за забравили за флагманския си мотор и дори възнамеряват да му дадат още едно приложение

    Бъдещето на V12 моторите не е много ясно към днешна дата. Повечето производители, които разполагат с такива агрегати, признават, че скоро емисионните стандарти ще сложат край на съществуването им.

    Една от тези компании е BMW. Изглежда баварците все пак не за забравили за флагманския си мотор и дори възнамеряват да му дадат още едно приложение преди пенсионирането му.

    Изтекли снимки от инструментно табло на BMW X7 показват, че големият всъдеход може да получи 6.6-литров битурбо V12 във версия X7 M60i xDrive.

    Такъв агрегат в момента се предлага само за 7-Series, но по всичко личи, че аналогът на седана в SUV гамата на баварците също ще го получи. 

    При Серия 7 V12-ката генерира над 600 к.с. и осигурява спринт от място до 100 км/ч за 3.9 секунди. Очаква се ускорението при големия джип да бъде по-бавно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт