728 x 90

Новата Skoda Octavia дебютира на 11 ноември

    След близо седем години на пазара в сегашния си вид, Skoda Octavia ще получи ново поколение след съвсем малко време. По-точно, на 11 ноември чехите ще извадят напълно новия си модел. На практика това означава, че возилото ще дебютира приблизително месец след осма генерация Volkswagen Golf, която очакваме в средата на октомври. Както при всяко

    След близо седем години на пазара в сегашния си вид, Skoda Octavia ще получи ново поколение след съвсем малко време. По-точно, на 11 ноември чехите ще извадят напълно новия си модел.

    На практика това означава, че возилото ще дебютира приблизително месец след осма генерация Volkswagen Golf, която очакваме в средата на октомври.

    Както при всяко поколение на Octavia досега, новият модел ще е по-голям на размери от предшественика си, а и така по-лесно ще бъде отделен от новия Scala, който дойде на мястото на Rapid.

    Модернизираната MQB платформа позволява това, но някои промени ще са по-скоро еволюционни – товарният обем ще нарасне с около 20 литра за седана и комбито, което означава 630 литра обем на багажника за колата на снимките.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт