728 x 90

Първи официални снимки от новото Porsche 911 Turbo

Porsche реши да развали работата на шпионските фотографи като разпространи официални снимки с прототипи на следващото поколение 911 Turbo. По возилата все още има немалко камуфлаж, но можем да видим формата им в основни линии. Със снимките идва и информацията, че спортното купе ще бъде готово за пазарен старт по някое време догодина. Предполагаме, че

Porsche реши да развали работата на шпионските фотографи като разпространи официални снимки с прототипи на следващото поколение 911 Turbo. По возилата все още има немалко камуфлаж, но можем да видим формата им в основни линии.

Със снимките идва и информацията, че спортното купе ще бъде готово за пазарен старт по някое време догодина. Предполагаме, че ще го видим на изложението в Женева.

Под капака на 911 Turbo ще бъде 3.8-литров турбо бензинов мотор с шест цилиндъра. Благодарение на нови турбини и преработени катализатори за изгорелите газове, агрегатът ще генерира 641 к.с. и цели 800 Нм въртящ момент.

Това ще представлява доста сериозен ръст спрямо сегашната Turbo модификация. В момента спортната кола предлага 572 к.с. и 700 Нм момент.

Тягата ще стига до колелата посредством подобрена 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от място до 100 км/ч ще става в рамките на около 2.6-2.7 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт