728 x 90

Мазерати тества нов спортен автомобил

Maserati публикува официални снимки от камуфлажното "муле" на бъдещ спортен автомобил. Моделът, премиерата на който е планирана за май следващата година, ще бъде снабден с нова силова установка собствена разработка. Върху серията снимки е запечатан прототип с агрегати от още не съществуващ модел на Maserati. "Мулето" притежава средномоторна компоновка, за което говорят въздуховодите в задните

Maserati публикува официални снимки от камуфлажното "муле" на бъдещ спортен автомобил. Моделът, премиерата на който е планирана за май следващата година, ще бъде снабден с нова силова установка собствена разработка.

Върху серията снимки е запечатан прототип с агрегати от още не съществуващ модел на Maserati. "Мулето" притежава средномоторна компоновка, за което говорят въздуховодите в задните крила, а формата на колата напомня Alfa Romeo 4C.

Двете марки влизат в състава на концерна FCA и затова не е чудно заимстваното алфа-шаси. Отзад е поставен нов двигател, разработен Maserati Innovation Lab. Това е инжинирингов хъб, снабден със съвременно оборудване и притежаващи в свое разпореждане статични и динамични симулатори за шофиране.

Вероятно, новият агрегат ще замени "осморката" на Ferrari, която е поставена в топ версията на Levante. Въпреки това, след година или две, Ferrari ще спре да доставя двигатели, тъй като рентабилността на този бизнес намалява. В най-мощната версия на V8 3.8, той произвежда 580 конски сили и 730 Нм въртящ момент.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт