728 x 90

Skoda Octavia RS идва пролетта с хибридно задвижване?

    Спортната версия на новото поколение Skoda Octavia RS ще се появи, най-вероятно, още през пролетта на тази година. По всяка вероятност това ще стане по време на изложението в Женева през март. Най-интересната предварителна подробност тук касае факта, че возилото се очаква да използва хибридна задвижваща система, вместо традиционен турбо мотор. Говори се за хибрида,

    Спортната версия на новото поколение Skoda Octavia RS ще се появи, най-вероятно, още през пролетта на тази година. По всяка вероятност това ще стане по време на изложението в Женева през март.

    Най-интересната предварителна подробност тук касае факта, че возилото се очаква да използва хибридна задвижваща система, вместо традиционен турбо мотор.

    Говори се за хибрида, който Volkswagen ползва и в други модели. Той съчетава 1.4-литров турбо бензинов мотор и електромотор, като системната мощност ще бъде над 250 к.с.

    Освен това, въртящият момент ще бъде повишен спрямо предишното поколение на модела. Предвижда се нютон метрите да достигнат над 400, като това ще е сериозно повишение спрямо 370 Нм на предшественика.

    Феновете на дизела ще бъдат разочаровани да чуят, че от плановете отпада битурбо версията на 2.0-литровия TDI агрегат. Вместо това, на разположение ще остане само мотора EA288 с една турбина.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт