728 x 90

Първият пикап на Hyundai може да получи мотор от Genesis

Първият сериен пикап на Хюндай, който засега не е получил наименование, може да бъде задвижван от 3,0-литров дизелов турбомотор с шест цилиндъра, съобщава Car Sales. Сега такъв агрегат се монтира в новия премиум кросоувър Genesis GV80. Мощността на двигателя съставлява 278 к.с. и 588 Нм въртящ момент. Силовата установка работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна

Първият сериен пикап на Хюндай, който засега не е получил наименование, може да бъде задвижван от 3,0-литров дизелов турбомотор с шест цилиндъра, съобщава Car Sales. Сега такъв агрегат се монтира в новия премиум кросоувър Genesis GV80.

Мощността на двигателя съставлява 278 к.с. и 588 Нм въртящ момент. Силовата установка работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

„Имаме много оферти за този двигател. Ние също така произвеждаме търговски превозни средства, например. Така, че новият мотор ще ни бъде необходим за достатъчно дълго време“, разказа Алберт Бирман, ръководител на отдела за изследвания и разработки в Hyundai.

Автомобилът ще бъде построен върху платформата на следващия Hyundai Tucson. Пикапът ще има както модификации с едноосно задвижване, така и версия със задвижване на всички колела. Пикапът ще бъде сглобяван в завода в Алабама от 2021 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт