728 x 90

Показаха новият Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti представи поредната версия на хиперкара Chiron. Както и се предполагашем тя е получила фиксирано задно антикрило. Предварителните слухове водеха към името Chiron R, но колата ще се казва Chiron Pur Sport. По-рано шефът на френската марка Щефан Винкелман заяви, че след рекорда на скоростта ще се появи версия, ориентирана към по-добра управляемост. Именно такава

Bugatti представи поредната версия на хиперкара Chiron. Както и се предполагашем тя е получила фиксирано задно антикрило. Предварителните слухове водеха към името Chiron R, но колата ще се казва Chiron Pur Sport.

По-рано шефът на френската марка Щефан Винкелман заяви, че след рекорда на скоростта ще се появи версия, ориентирана към по-добра управляемост. Именно такава се явява Bugatti Chiron Pur Sport, която е с модернизирана аеродинамика и окачване, с намалено тегло, за сметка на което хиперколата е станала по-послушна в завоите.

Bugatti Chiron Pur Sport е получил по-твърди пружини: отпред с 65%, а отзад с 33%. Плюс адаптивни амортисьори. Освен това, при дадената версия има специални по-леки джанти: за подобряване на аеродинамиката и вентилацията на спирачките. Също така има специални гуми Michelin Sport Cup 2 R: 285/30 R20 отпред и 355/25 R21 отзад. Общо инженерите са успяли да свалят 19 кг от теглото.

Що се касае екстериора, то Bugatti Chiron Pur Sport е получил нова предна броня с големи въздуховоди и по-крупна фирмена предна решетка-подкова. Както и нов сплитер. Всичко гореспоменато е направено от въглеводородно влакно, както и широкото (1,9 метра) задно крило, създаващо "сериозно притегателно усилие". Плюс титанов ауспух.

Двигателят е останал същия. Това е 8,0-литров с четири турбокмпресора, който произвежда 1500 к.с. При това "червената зона" е повишена с 200 об/мин в сравнение със стандартния Chiron – при Pur Sport това са 6900 об/мин. Това е постигнато за сметка на автоматичната скоростна кутия, при коятп предавателните числа са станали по-близки с 15%, а скоростта на превключване е увеличена с 40%.

Ще бъдат произведени само 12 екземпляра Bugatti Chiron Pur Sport, всеки от които ще струва минимум €3,2 милиона. Доставките ще започнат през втората половина на 2020 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт