728 x 90

Официално: Новият Kia Sorento – мощ и високи технологии

Четвъртото поколение на глобалния SUV флагман на КИА – Kia Sorento, е мощен, прогресивен и многофункционален модел, проектиран и конструиран, така че да устои на всякакви предизвикателства. Соренто е в сърцето на модернизираната глобална SUV линия на KIA, която включва Seltos, Stonic, Sportage и Telluride. Новият модел е резултат от съвместната работа на екипите в

Четвъртото поколение на глобалния SUV флагман на КИА – Kia Sorento, е мощен, прогресивен и многофункционален модел, проектиран и конструиран, така че да устои на всякакви предизвикателства. Соренто е в сърцето на модернизираната глобална SUV линия на KIA, която включва Seltos, Stonic, Sportage и Telluride.

Новият модел е резултат от съвместната работа на екипите в Южна Корея, Европа и Северна Америка. Като основен модел в глобалната линия на КИА, Соренто е продаден в повече от три милиона бройки по целия свят от лансирането си през 2002 г., 300 000 от които са реализирани в Европа.

Емилио Ерера, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: „Еволюцията на Соренто през последните 18 г. е в унисон с развитието на марката КИА като цяло. И докато първо поколение от модела беше лансирано през 2002 г. като високопроходимо превозно средство, то четвърто поколение Соренто се превърна в по-уверен, по-зрял и по-желан от всякога. Това е важен модел за КИА, тъй като е първият представител в нашата SUV гама, който ще се предлага и с електрифицирани версии.“

По-стилен от всякога, впечатляващият екстериор на Соренто инкорпорира отсечени линии и обемни повърхности, които го отличават от неговия предшественик. Атрактивният кокпит интегрира материали с първокласно качество, авангардни инфотейнмънт технологии и внушителен нов дизайн. Новият Соренто е първият автомобил, базиран на ново поколение SUV платформа на KИА, която гарантира функционалност и обширно вътрешно пространство.

Иновативната компановка на Соренто интегрира новите патентовани Smartstream електрифицирани двигатели – за първи път моделът ще се предлага и във версия с хибридно задвижване, в резултат на което Соренто гарантира по-голяма горивна ефективност, по-ниски нива на вредни емисии и усъвършенствани характеристики спрямо своя предшественик.

Четвърто поколение Соренто е най-високотехнологичният автомобил на КИА досега, благодарение на серията модерни системи за безопасност, свързаност и информационно-развлекателни технологии. Неговият двоен дигитален дисплей предоставя усъвършенствана графика и редица функции на телематиката UVO Connect.

Подобно на своя предшественик, новият КИА Соренто ще бъде сглобяван в завода на марката в Хвасунг, Южна Корея. Моделът ще се произвежда също така и в американската база на КИА в Джорджия.

Продажбите в Европа ще започнат от последното четиримесечие на 2020 година. Както всички модели на КИА, така и изцяло новият Соренто ще се предлага със 7 г. гаранция или 150 000 км.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт