728 x 90

Polestar 2 е вече на поточната линия в Китай

Въпреки върлуващата глобална епидемия от коронавирус, шведската фирма Polestar стартира производството на спортния си кросоувър Polestar 2 в китайския град Лукяу в провинция Джеджианг. Компанията, която е фокусирана в създаването на електрифицирани спортни коли, казва, че няма нито един регистриран случай на заболял от коронавирус в редиците на цялата корпорация Volvo. За целта са били взети

Въпреки върлуващата глобална епидемия от коронавирус, шведската фирма Polestar стартира производството на спортния си кросоувър Polestar 2 в китайския град Лукяу в провинция Джеджианг.

Компанията, която е фокусирана в създаването на електрифицирани спортни коли, казва, че няма нито един регистриран случай на заболял от коронавирус в редиците на цялата корпорация Volvo.

За целта са били взети изключително строги мерки за безопасност и това позволява на фирмата да бъде една от първите, които подновява производството си в страната.

Засега не е ясно каква ще бъде производителността на дневна база за новия Polestar 2, тъй като на този етап ще се изпълняват само предварително направени поръчки. Продажбата на коли, особено от високия ценови клас, е на практика замразено в момента.

Цената на спортния автомобил в Германия започва от 58 800 евро, а във Великобритания от 49 900 паунда. В Белгия и Холандия стартовата сума ще бъде 59 800 евро.

При един пълен заряд на батериите, Polestar 2 ще може да изминава почти 450 километра. Предвиждат се няколко варианта за зареждане, между които и бърз. Максималната мощност на возилото е 400 к.с.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт