728 x 90

Оригинален MINI пикап отива на търг

За период от около две десетилетия логото и името на MINI се поставят и на автомобили от класа пикап. Става дума за двуврати практични машини, които се базират на MINI Van от 70-те години на миналия век. От тази серия са произведени 58 179 екземпляра като един от тях, и то в доста добро състояние,

За период от около две десетилетия логото и името на MINI се поставят и на автомобили от класа пикап. Става дума за двуврати практични машини, които се базират на MINI Van от 70-те години на миналия век.

От тази серия са произведени 58 179 екземпляра като един от тях, и то в доста добро състояние, ще бъде продаден по време на търга на RM Sotheby´s през май.

Колата тежи само 680 килограма и е дълга само 3.4 метра, но това не й пречи да има практично товарно отделение. Нещо повече, на него е обърнато специално внимание и е покрито с дървена декорация, а там стои и резервната гума.

Под предния капак намираме познатия ни 1.275-литров 4-цилиндров двигател с 69 конски сили и 104 Нм въртящ момент. Моторът работи в тандем с 4-степенна ръчна скоростна кутия и изпраща тягата до предните колела.

Засега няма предположения от страна на аукционната къща за цената, която машината ще достигне. Важно е да се отбележи, че тя се продава на принципа No Reserve – тоест, достигната цена от наддаване е финална и не необходимо да бъде покривана предварително зададена от собственика сума.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт