728 x 90

Новият Genesis G80 взима най-доброто от GV80 и го превръща в стилен седан

На онлайн церемония от Южна Корея, Genesis показа новия си седан G80. Моделът засега е предвиден за пазарите в Северна Америка и някои азиатски страни, но можем да го очакваме рано или късно и в Европа. Возилото споделя много от дизайнерските си елементи с дебютиралия наскоро GV80, първият SUV модел на марката. Особено видимо това

На онлайн церемония от Южна Корея, Genesis показа новия си седан G80. Моделът засега е предвиден за пазарите в Северна Америка и някои азиатски страни, но можем да го очакваме рано или късно и в Европа.

Возилото споделя много от дизайнерските си елементи с дебютиралия наскоро GV80, първият SUV модел на марката. Особено видимо това е в предната част.

Там откриваме същото оформление с четири малки фара и две огромни радиаторни решетки. Прилики има и в страничния профил, а част от достъпните джанти са отново споделени с новия високопроходим флагман.

Новият G80 се разделя с всички двигатели от своя предшественик. На тяхно място откриваме два турбо агрегата – един 2.5-литров с мощност от 300 к.с. и един 3.5-литров V6 с 375 к.с. За пазарите извън САЩ ще има и 2.2-литров дизел с 207 к.с.

Корейците са горди, че новото поколение на седана е с около 110 килограма по-леко от своя предшественик, благодарение на богато използване на алуминиеви компоненти в конструкцията.

Платформата, върху която е изграден седанът, също е нова и сега предлага по-нисък център на тежестта, което трябва да даде положителни резултати при управляемостта.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт