728 x 90

Фейслифт и нов 3.0 мотор за Mercedes E-Class купе и кабриолет

Mercedes-Benz довърши работата си по обновлението на семейство E-Class, представяйки версиите фейслифт на купе и кабриолет моделите. Без съмнение визуалните разлики са фокусирани отпред, където откриваме нови светлини и решетки, по подобие на E-Class седан и комби. Впрочем, фаровете вече стандартно използват технология LED. Но най-важната новост е под капака. Там версията Е450 се разделя

Mercedes-Benz довърши работата си по обновлението на семейство E-Class, представяйки версиите фейслифт на купе и кабриолет моделите.

Без съмнение визуалните разлики са фокусирани отпред, където откриваме нови светлини и решетки, по подобие на E-Class седан и комби. Впрочем, фаровете вече стандартно използват технология LED.

Но най-важната новост е под капака. Там версията Е450 се разделя с досегашния си 3.0-литров V6 мотор и го сменя с нов 3.0-литров редови "шестак" с мека хибридна система. Мощността е 362 к.с.

Същото е задвижването и в модела Е53 AMG, но там мощността вече скача до 429 к.с. Независимо от нивото на оборудване, трансмисията е една – 9-степенен автоматик, а тягата може да се праща до задните или всички четири колела.

Допълнения има и в пакетите от електронни асистиращи системи, а клиентите ще могат да избират и от повече екстериорни цветове, джанти и материали за кабината.

Също важно за отбелязване е и наличието на новата инфотейнмънт система на фирмата MBUX, която заменя досегашната COMMAND.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт