728 x 90

Suzuki спря Jimny във Великобритания, следва ли Европа?

Suzuki взе тежкото решение да прекрати – може би временно – продажбите на един от най-продаваните си модели във Великобритания. Става дума за Jimny, който е един от най-достъпните офроудъри на пазара. Причината за това решение не са продажбите – те са доста добри. Моделът не успява да отговори на актуалните емисионни стандарти, което на

Suzuki взе тежкото решение да прекрати – може би временно – продажбите на един от най-продаваните си модели във Великобритания. Става дума за Jimny, който е един от най-достъпните офроудъри на пазара.

Причината за това решение не са продажбите – те са доста добри. Моделът не успява да отговори на актуалните емисионни стандарти, което на практика прави продажбата му незаконна.

По-точно казано, с атмосферен бензинов мотор и 5-степенна ръчна скоростна кутия, Jimny изхвърля 154 грама СО2 на 100 километра. Това е с 55 грама повече от средното ниво, което производителите трябва да поддържат в Европа.

Все още не е ясно дали подобен ход ще последва и в останалата част на Европа, но все пак има и добри новини. Jimny може да се завърне като модел за бизнеса, където новите емисионни стандарти няма да играят роля. Тоест, Jimny ще загуби задните си седалки и ще се води категория N1, за да остане в продажба.

Но и това е временно решение. В крайна сметка, инженерите на фирмата работят по нов мотор, който да наследи сегашния 1.5-литров атмосферен бензин. Кога ще видим новия агрегат и какъв ще бъде той, не е ясно засега, но можем да прогнозираме, че Jimny ще се завърне напълно обновен след фейслифт през 2022 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт