728 x 90

На Аутобана: Вижте как Volvo C70 2.3 турбо от 1999 г. с лекота достига 260 км/ч (видео)

Всеизвестно е, че модерните автомобили на Volvo използват само 4-цилиндрови двигатели с работен обем от най-много 2.0 литра. В близкото минало обаче шведите правеха някои от най-хубавите 5-цилиндрови агрегати – и живото доказателство за това е ново клипче, заснето на немския Аутобан. Алекс от канала TopSpeedGermany в YouTube, който тества разнородни автомобили на магистралата в Германия,

Всеизвестно е, че модерните автомобили на Volvo използват само 4-цилиндрови двигатели с работен обем от най-много 2.0 литра. В близкото минало обаче шведите правеха някои от най-хубавите 5-цилиндрови агрегати – и живото доказателство за това е ново клипче, заснето на немския Аутобан.

Алекс от канала TopSpeedGermany в YouTube, който тества разнородни автомобили на магистралата в Германия, ни показва екземпляр от модела С70. В случая купето има 2.3-литров 5-цилиндров мотор, който разполага с турбо нагнетяване, а и доработка от Heico.

Според описанието на видеото, машината има мощност в порядъка на 280 к.с. Както е видно от кадрите, достигането на максималната скорост на движение от 260 км/ч става доста уверено, а ускорението е наистина добро дори и по днешните стандарти. Все пак, да не забравяме, че колата е производство 1999 година.


Със 72 к.с. по Аутобана на борда на Mercedes 190D (видео)


 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт