728 x 90

Ford Bronco Sport е по-малкият и по-евтин брат на възродения Bronco

Едновременно с премиерата на възродения Ford Bronco, американската марка показа и по-евтината версия Bronco Sport. Возилото ще предлага сходни офроуд характеристики, но ще има по-цивилен характер. Bronco Sport се базира на платформата, която стои в основата на Escape, познат в Европа като Kuga – същата, която се ползва и от актуалния Focus. В САЩ джипката

Едновременно с премиерата на възродения Ford Bronco, американската марка показа и по-евтината версия Bronco Sport. Возилото ще предлага сходни офроуд характеристики, но ще има по-цивилен характер.

Bronco Sport се базира на платформата, която стои в основата на Escape, познат в Европа като Kuga – същата, която се ползва и от актуалния Focus. В САЩ джипката ще се бори директно срещу Jeep Compass и Cherokee, докато стандартният Bronco ще се изправя срещу Wrangler.

Двигателната гама на по-евтиният модел ще бъде различна от тази на Bronco, поради факта, че двете имат различни архитектури. Под капака налице ще са 1.5- и 2.0-литров EcoBoost турбо агрегати, предлагани само с 8-степенна автоматична кутия.

Мощността ще бъде съответно 181 и 245 к.с., а въртящият момент – 260 Нм за 1.5 и 373 Нм за 2.0. Стандартно всички модели ще получават 4х4 задвижване с налични режими на движение Normal, Eco, Sport, Slippery и Sand.

Интериорът на машината е до голяма степен сходен с този на европейската Kuga. На централната конзола място намира дисплей за инфотейнмънт системата SYNC3, за разлика от Bronco, който залага на по-новата система SYNC4.

Продажбите стартират със серия Bronco Sport First Edition, от която ще бъдат произведени само 2000 бройки. Всички те са вече резервирани с начален депозит от 100 долара.

От фирмата ще предлагат и богат каталог с над 200 аксесоари за модела, между които палатка за вграждане към покрива, багажник за колела и куп други, включително и интегрирана отварачка за бутилки в рамката на вратата на багажника.

Базовият Bronco Sport стартира на цена от 28 155 долара. Ето и стартовите цени на всички нива на оборудване:

– Ford Bronco Sport Base: $28,155

– Ford Bronco Sport Big Bend: $29,655

– Ford Bronco Sport Outer Banks: $33,655

– Ford Bronco Sport Badlands: $34,155

– Ford Bronco Sport First Edition: $39,995


 

Вижте по-големия брат на Bronco Sport – пълноразмерния Bronco

""

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт