728 x 90

БГ фирма отговори на The Daily Mail: Не притежаваме и не продаваме устройства за кражба на коли

Преди известно време британското издание The Daily Mail публикува обстоен репортаж, в който се твърдеше, че българска фирма разработва и продава устройства, които улесняват максимално отварянето и стартирането на много модели модерни автомобили. След като в Autoclub.bg публикувахме материал, базиран на репортажа на британските ни колеги, от въпросната фирма се свързаха с нас, за да изкажат

Преди известно време британското издание The Daily Mail публикува обстоен репортаж, в който се твърдеше, че българска фирма разработва и продава устройства, които улесняват максимално отварянето и стартирането на много модели модерни автомобили.

След като в Autoclub.bg публикувахме материал, базиран на репортажа на британските ни колеги, от въпросната фирма се свързаха с нас, за да изкажат собствената си позиция по случая.

Междувременно, ние се свързахме с The Daily Mail в опит да получим повече информация за проведеното от тях разследване, но така и не получихме обратна връзка. Подчертаваме, че разкритията, за които съобщихме, са изцяло резултат от разследване на The Daily Mail и по никакъв начин не са обвързани с информация, с която ние разполагаме.

От въпросната българска фирма с име SOS Auto Keys ни съобщиха в електронно писмо, че всъщност продуктът се разработва от руска фирма и все още дори не е пуснат на пазара. Припомняме, че оригиналният репортаж посочва търговска цена от около 20 000 паунда.

"Нашата компания не е притежавала или продала нито един такъв продукт, който вие показвате и твърдите, че е топ продукт и се продава от юни тази година. Въпросният продукт е прототип, който все още не е работещ и не е в производство, споделиха за нас от руската компания, от която сме взели видео клипа. Веднага след публикуването на статията в "Daily Mail", която умишлено вменява вина без доказателства, видяхме, че руското видео [продуктова презентация] е свалено и за това свалихме и нашето видео."


В UK: Българска фирма продава устройство за кражба на модерни автомобили за 20 000 паунда


От фирмата коментират и възможността за употреба на въпросното устройство от злонамерени лица.

"Както всеки един продукт свързан с отключване и запалване на автомобили и при този отговорността за използването му е изцяло върху ползващия го сертифициран ключар или служител на специалните служби. Ние не носим отговорност за нерегламентираното му използване, но не толерираме вменяването, че ще бъде продаден и използван за криминални цели, както изрично е упоменато на страницата ни."

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт