728 x 90

Suzuki Jimny се завърна като двуместна баничарка

Все по-стриктните емисионни стандарти в Европа принуждават автомобилните производители да прибегват до най-различни ходове. Едно от решенията са т.нар. "меки хибриди", но от Suzuki са решили да заложат на друга стратегия. Японците вече ще продават джипката си Jimny като двуместен товарен автомобил за малкия бизнес. На практика това е единственият начин офроудърът да остане в

Все по-стриктните емисионни стандарти в Европа принуждават автомобилните производители да прибегват до най-различни ходове. Едно от решенията са т.нар. "меки хибриди", но от Suzuki са решили да заложат на друга стратегия.

Японците вече ще продават джипката си Jimny като двуместен товарен автомобил за малкия бизнес. На практика това е единственият начин офроудърът да остане в продажба, тъй като не отговаря на емисионните изисквания извън категорията LCV.

При лекотоварните машини праговете на изгорелите газове от двигателите са доста по-високи, което позволява на Jimny да запази 1.5-литровия си атмосферен мотор, който изхвърля 176 грама СО2 на километър.

В новата си версия джипката има само две места и голям багажник, който побира до 863 литра товар. Това е с над 30 литра повече от версията с четири седалки, когато те са сгънати.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт