728 x 90

Renault ще отговаря изцяло за следващото поколение Nissan Micra

Като част от задълбочаващите се отношения между Renault и Nissan, френската марка се очаква да поеме изцяло отговорността по развойната дейност и производството на следващото поколение Nissan Micra. Решението идва в резултат на обновената стратегия между двете фирми, която предвижда всяка една от тях да поеме водеща роля в отделни сегменти. На Renault се пада

Като част от задълбочаващите се отношения между Renault и Nissan, френската марка се очаква да поеме изцяло отговорността по развойната дейност и производството на следващото поколение Nissan Micra.

Решението идва в резултат на обновената стратегия между двете фирми, която предвижда всяка една от тях да поеме водеща роля в отделни сегменти. На Renault се пада задачата да ръководи работата по малките модели.

По силата на това споразумение, Renault ще отговаря още и за най-малките кросоувъри на алианса – Renault Captur и Nissan Juke. От своя страна японците ще поемат R&D дейността при по-големите джипки от ранга на Kadjar и Qashqai.

До лансирането на чисто новата Micra oбаче остава относително доста време. Това няма да се случи през 2024 година, а преди това очакваме и фейслифт на сегашния модел.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт