728 x 90

Учениците от ПГМЕЕ Бургас получиха чисто ново BMW 330i xDrive за учебни цели

Учениците на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) Бургас вече имат възможност да се обучават с помощта на учебен автомобил BMW 330i xDrive доставен в рамките на програма на BMW Group за повишаване на практическата подготовка на ученици от специализирани училища. Програмата на BMW осигурява новия автомобил предназначен за учебни практики, който ще бъде

Учениците на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) Бургас вече имат възможност да се обучават с помощта на учебен автомобил BMW 330i xDrive доставен в рамките на програма на BMW Group за повишаване на практическата подготовка на ученици от специализирани училища.

Програмата на BMW осигурява новия автомобил предназначен за учебни практики, който ще бъде изложен в една от залите на механо-техникума, заедно с диагностична апаратура и лаптоп, с които учениците ще могат да симулират грешки в системата и да се научат да ги отстраняват. Транспортът на автомобила, диагностичната апаратура и компютърът са дарение от Бова Кар, BMW дилър в Бургас.

Учебният автомобил е BMW 330i xDrive Седан от актуалната моделна генерация. Той е оборудван с най-модерните технологии и многобройни допълнителни опции, включително М спортен пакет. Двигателят е последно поколение TVDI технология (директно впръскване на горивото, променливи фази на газо-разпределението, променлив ход на клапана и Twin-scroll технология) като отговаря на най-високите изисквания на стандарта за вредни емисии Euro 6.

Интелигентната система на задвижване на четирите колела xDrive позволява на автомобила да разпределя задвижващата сила в зависимост от пътната обстановка. BMW Серия 3 разполага със спортна автоматична скоростна осемстепенна кутия с опция за превключване от волана.

ПГМЕЕ е второто специализирано училище в България, което е одобрено за участие в програмата, след ПГТЕ „Хенри Форд“ в София. Обща стойност на дарението е над 145 000 лв.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт