728 x 90

MINI Paddy Hopkirk Edition отбелязва легендарна победа на Монте Карло

Изминали са 56 години, но спомените за големия триумф, постигнат от малкия автомобил със стартов номер 37, все още не са избледнели. През 1964 г. класическото MINI Cooper S постига първата от общо три победи на легендарното рали Монте Карло. На волана: тогавашният 30-годишен северноирландски рали пилот Патрик „Пади“ Хопкърк. В негова чест MINI сега

Изминали са 56 години, но спомените за големия триумф, постигнат от малкия автомобил със стартов номер 37, все още не са избледнели. През 1964 г. класическото MINI Cooper S постига първата от общо три победи на легендарното рали Монте Карло. На волана: тогавашният 30-годишен северноирландски рали пилот Патрик „Пади“ Хопкърк.

В негова чест MINI сега представя специално издание – модел с ексклузивен дизайн и характеристики на оборудването, за да отбележи едно от най-грандиозните постижения в историята на международните автомобилни състезания. Едно недвусмислено напомняне за постижението на Хопкърк с класическото MINI е стартовият номер 37 на печелившия автомобил, който е представен в стилизирана форма на вратите на водача и пътника на модела на изданието.

MINI Paddy Hopkirk Edition се предлага на избрани пазари от октомври 2020 г. като MINI Cooper S с 3 врати, MINI Cooper S 5 врати и MINI JohnCooper Works. Подобно на известния стартов номер и мощния двигател, изпълнението на каросерията в Chili Red и белия покрив на изданието са вдъхновени от историческия модел.

Специалният модел съчетава външно лаково покритие в стила на историческия победител в ралито със 17-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с дизайн Track Spoke Black или 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с дизайн Cross Spoke Jet, черен мат и множество други акценти в тъмни цветове. Рамката и хоризонталната скоба на радиаторната решетка са завършени във highgloss black, както и вложките за долните въздухозаборници, отвора в предния капак, дръжките на вратите, капака на резервоара за гориво, дръжката на багажника, логото MINI отпред и отзад както и рамките на фаровете и задните светлини.

Стартовият номер 37 се появява и на елементите около страничните мигачи, известни като side scuttles. Други ексклузивни отличителни елементи на екстериора са LED фаровете и стоповете с Union Jack дизайн, стикери с надпис „Paddy Hopkirk Monte Carlo“ и единична бяла ивица на капака от страната на водача, която подобно на багажника на модела от серията носи подпис на 1964 г. Победител „Монте“. В допълнение, известната комбинация от цифри и букви 33 EJB от регистрационната табела на печелившия автомобил от 1964 г. в Монте Карло е показана на лентата на капака, използвайки 3D графични ефекти.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт