728 x 90

Ново проучване поставя корейските коли на първо място по надеждност, Toyota и BMW на последно

Повредената кола често води до фрустриран собственик. Забавяния, неудобство и разходи за ремонт могат да превърнат живота ви в кошмар. Най-общо казано, надеждността е качество, което е добре да търсите във всяка използвана кола. Кои са най-надеждните марки автомобили тогава? По-надолу ще откриете класация на най-надеждните марки коли според carVertical, която може да ви помогне

Повредената кола често води до фрустриран собственик. Забавяния, неудобство и разходи за ремонт могат да превърнат живота ви в кошмар. Най-общо казано, надеждността е качество, което е добре да търсите във всяка използвана кола.

Кои са най-надеждните марки автомобили тогава? По-надолу ще откриете класация на най-надеждните марки коли според carVertical, която може да ви помогне да вземете информирано решение. Но нека първо обясним накратко процеса. 

Как се оценява надеждността на автомобилите? 

От carVertical са съставили списъка на най-надеждните марки автомобили, използвайки показателен критерий-  повредите. Откритията са базирани на историческите доклади на колите на carVertical. Класацията за употребявани автомобили, която сте напът да видите, е базирана на процента повредени коли от всяка марка, спрямо общия процент анализирани такива.

1. KIA – 23,47% 

Слоганът на Kia “ Изкуството да изненадваш“ определено отговаря на очакванията. Дори с над 1.4 милиона произведени коли всяка година, южнокорейският автомобилостроител успява да заеме първото място със само 23,47% повредени коли от всички анализирани модели. 

Но най-надеждната марка също не е безупречна и автомобилите и са податливи на: 

  • Честа повреда на електрическото сервоуправление
  • Неизправност на ръчната спирачка
  • Възможна повреда на DPF филтъра 

Фокусът на компанията върху надеждността не трябва да ни изненадва. Моделите на Kia съдържат усъвършенствани системи за безопасност, включая такива за избягване на челен сблъсък, автономно аварийно спиране и управление на стабилността на превозното средство. 

2. Hyundai – 26,36% 

Фабриката на Hyundai в Услан е най-голямата фабрика за производство на автомобили в Азия, простирайки се на впечатляващите 54 милиона квадратни фута (около 5 кв. км.). Hyundai държи второто място с повреди открити при 26,36% от всички анализирани модели. 

Все пак, колите втора употреба на Hyundai могат да изпитат често срещани повреди: 

  • Корозия на задната подрамка
  • Проблеми с ръчната спирачка
  • Слаби предни стъкла 

Откъде тогава тази висока позиция в класацията? Hyundai е единствената автомобилна компания, която произвежда своя собствена свръхустойчива стомана. Те също така произвеждат и Genesis, една от най-безопасните коли в света. 

3. Volkswagen – 27,27% 

В превод от немски „Народната кола“, Volkswagen произведе легендарния бийтъл, иконата на 20-ти век, която продаде над 21.5 милиона бройки. Автомобилният производител се класира трети в списъка на най-надеждните марки коли на carVertical, със своите 27,27% повредени автомобили. 

Макар да са здрави, колите на Volkswagen са склонни да малфункционират по следния начин: 

  • Неизправност на двумасовия маховик
  • Ръчната скоростна кутия може да откаже
  • Проблеми с ABS / ESP модула 

Volkswagen се стреми да защити пътниците чрез системи за безопасност като адаптивен круиз контрол, неизбежно спиране и откриване на слепи места.   

4. Nissan – 27,79% 

Nissan дълго време беше най-големият производител на електрически автомобили преди Tesla да завземат света. С космически ракети в репертоара им от минали творения, японският автомобилен производител търпи повреди в 27,79% от анализираните модели.   

Но колкото и да са издръжливи, автомобилите марка Nissan са податливи към няколко проблема: 

  • Диференциална повреда
  • Много често срещана структурна корозия в централната релса на шасито
  • Топлообменникът с автоматична трансмисия може да се повреди 

От Nissan винаги са наблягали на безопасността, развивайки иновативни технологии като  zone body construction. Safety Shield 360 и интелигентна мобилност. 

5. Mazda – 29,89% 

Започвайки като фирма за разработка на корк, японската компания адаптира първия автомобилен двигател, работещ по цикъла на Милър, който попринцип е предназначен за кораби, реактори и локомотиви. Базата данни на carVertical показва, че Мазда търпи повреди сред 29.89% от всички анализирани модели. 

Най-често, повредите с които марката се сблъсква са: 

  • Отказ на двигателите Skyactiv D
  • Неизправност на уплътнението на инжектора за гориво при дизелови двигатели
  • Много честа повреда на ABS помпата 

Посредственото представяне не трябва да ни прави слепи за факта, че моделите на Mazda имат някои впечатляващи системи за безопасност. Например, i-Activesense системата съдържа усъвършенствани технологии, които разпознават потенциални опасности, предотвратяват произшествия и намаляват тежестта на сблъсъка. 

6. Audi – 30,08% 

Audi на латински означава „Слушай“ и автомобилите й имат репутация на лукс и производителност, дори вече да са втора употреба. Преди закупуването й от Volkswagen Group, Audi веднъж се обедини с три други марки, за да формира Auto Union GT. Четирите пръстена на логото символизират това сливане. 

Audi изпусна петото място с много малка разлика, 30,08% от анализираните автомобили са претърпели повреда. 

Наблюдаваме тенденцията колите на компанията да получават следните повреди: 

  • Значително износване на съединителя
  • Неизправност на сервоуправлението
  • Неизправност на ръчната трансмисия 

Учудващо, Audi има дълга история с безопасността, компанията е провела своя първи краш тест преди повече от 80 години. В днешно време, автомобилите на немския производител са екипирани с едни от най-напредналите активни, пасивни и подпомагащи водача системи за безопасност. 

7. Ford – 32,18% 

Създателят на компанията Хенри Форд повлия значително на днешната автомобилна индустрия, откривайки революционната „подвижна поточна линия“, която намали времето за производство от 700 до невероятните 90 минути. Именно затова е учудващо, че известният производител е толкова надолу в класацията, но данните на carVertical показват повреда при 32,18% от анализираните модели на Ford. 

Моделите на Ford изглежда са податливи на: 

  • Неизправност на двумасовия маховик
  • Съединителя, повреда на помпата на серво управление
  • Неизправност на CVT автоматичната трансмисия 

Американският автомобилопроизводител отдавна набляга на значението на безопасността на шофьора, пътниците и колата. Основен пример за това е Системата за Безопасност на Навеса на Ford, която разгръща еърбегове в случай на странични инциденти или обръщане.

8. Mercedes-Benz – 32,36% 

Известният немски производител въвежда първия бензинов автомобил през 1886 година. Независимо от това дали е нов или втора ръка, автомобилът Mercedes-Benz внушава чувство за лукс. Въпреки това, значителните 32,36% от всички анализирани коли се повреждат според нашите данни. 

Въпреки впечатляващото качество, мерцедесите страдат от някои често срещани проблеми: 

  • Във фаровете могат да проникне влага
  • Неизправност на уплътнението на инжектора за гориво при дизелови двигатели,
  • Много честа повреда на спирачната система Sensotronic 

Все пак, марката със слоган „Най-доброто или нищо“ е пионер в автомобилния дизайн, технология и иновации. От ранните версии на ABS до Pre-Safe, инженерите на Mercedes-Benz въвеждат редица мерки за безопасност, които сега са стандарт в индустрията. 

9. Toyota – 33,79% 

Японският автомобилен гигант произвежда над 10 милиона автомобила всяка година. Компанията също така е производител на Toyota Corolla, най-продаваната кола в света с над 40 милиона продажби. Шокиращо, 33,79% от всички анализирани модели на Toyota търпят повреди. 

Някои от обичайните повреди на автомобилите на Toyota са: 

  • Неизправност на сензора за задно окачване
  • Неизправност на климатика
  • Склонни към силна корозия.

Въпреки класирането си, най-големият производител на автомобили в Япония прави краш тестове още от 60тте години. В по-близкото минало, те въведоха второто поколение на Toyota Safety Sense, пакет от технологии за безопасност, способни да засичат пешеходци през нощта и велосипедисти през деня. 

10. BMW – 33,87% 

Баварският автомобилопроизводител започва като производител на авиационни двигатели. След края на Първата Световна Война обаче преминава към производството на автомобили и сега е водещата компания за коли в света. С разлика от само 0,09% BMW бива изместена от Toyota и заема незавидното последно място по надеждност. Баварската компания търпи повреди на 33,87% от всички анализирани модели. 

Колите втора употреба имат своите недостатъци: 

  • ABS сензорите на колелата могат да се повредят
  • Различни електрически неизправности
  • Проблеми с правилното подравняване на колелата 

Последното място на BMW е объркващо, отчасти защото компанията е известна със своите иновации. Немският производител дори създаде програма за изследване на безопасността и произшествията, която да е от помощ в проектирането на по-безопасни коли. Понякога обаче, безопасността не се превръща в надеждност.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт