728 x 90

Нови поколения за Dacia Sandero, Sandero Stepway и Logan – дизелът е в историята

Dacia показа напълно новото си трио от модели Sandero, Sandero Stepway и Logan. Колите вече се базират на платформата CMF, която се използва от Clio и предоставя много възможности за нови технологии. Част от новостите включват LED фарове и кормилно управление с електрически усилвател. Освен това, налице вече са и технологии за подпомагане на шофьора

Dacia показа напълно новото си трио от модели Sandero, Sandero Stepway и Logan. Колите вече се базират на платформата CMF, която се използва от Clio и предоставя много възможности за нови технологии.

Част от новостите включват LED фарове и кормилно управление с електрически усилвател. Освен това, налице вече са и технологии за подпомагане на шофьора като автоматична аварийна спирачка, индикатор за автомобил в мъртвата точка, паркинг система с предни и задни сензори и камера и много други.

Голямата нвина при новите модели определено е липсата на дизелов двигател. 1.5-литровият dCi остава в историята като вместо това румънците залагат на изцяло бензинова палитра. Тя включва само 3-цилиндрови агрегати с мощност от 65 до 100 к.с.

Новост е CVT автоматичната кутия, която ще се предлага като опция за 0.9 TCe мотора с 90 к.с. Стандартно този агрегат ще разполага с 6-степенна ръчна кутия, а базовият атмосферен 1.0 ще има 5-степенна ръчка.

Интересно е да се спомене, че най-мощният двигател от гамата всъщност ще е пригоден за работа на пропан-бутан. Благодарение на бутилка с вместимост 50 литра, както и стандартния резервоар на колата от още 50 литра, машината ще може да изминава до 1300 км с едно зареждане.

Интериорът прави скок напред във всяко отношение. Изцяло новото табло е още по-ергономично и разполага с нови материали за по-модерна и качествена обща атмосфера, която се среща и върху вратите и тапицерията.

Като истинска революция за бюджетен автомобил можем да определим наличието на безжична връзка с Android Auto и Apple CarPlay при по-високото ниво на инфотейнмънт система, която носи името Media Nav.

Позицията на шофиране е по-ергономична благодарение на новия дизайн на седалката и множество настройки на седалката и волана за по-голям комфорт. 

В зависимост от избрания модел и ниво на оборудване, автомобилите ще предлагат следните екстри като стандартни или опционални: безключов достъп, подгряване на предните седалки, автоматичен климатик с дигитален дисплей, паркинг камера, автоматични фарове и чистачки, електрически люк на покрива и други.

 

 

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт