728 x 90

Новото BMW 4-Series кабриолет разполага с мек покрив и огромна решетка

BMW допълни гамата на модела си 4-Series с представянето на открития модел Серия 4 Кабриолет. Моделът следва дизайнерския език зададен от Серия 4 Купе, която бе последвана и от М3 и М4. Елегантното и в същото време мощно присъствие на новото BMW Серия 4 Кабриолет е и резултат на увеличената със 128 до 4 768 мм

BMW допълни гамата на модела си 4-Series с представянето на открития модел Серия 4 Кабриолет. Моделът следва дизайнерския език зададен от Серия 4 Купе, която бе последвана и от М3 и М4.

Елегантното и в същото време мощно присъствие на новото BMW Серия 4 Кабриолет е и резултат на увеличената със 128 до 4 768 мм дължина и увеличената с 27 до 1 852 мм широчина. Освен това междуосието е увеличено с 41 до 2 851 мм. Височината на автомобила при затворен покрив е 1 384 мм. Мощното излъчване и спортните характеристики на пътя се подчертават и от разширената с 28 мм отпред и с 18 мм отзад следа. 

Иновативният текстилен гюрук на новото BMW Серия 4 Кабриолет комбинира качествата на сгъваем твърд покрив с пуристката естетика на текстилен покрив – тоест най-доброто от два свята. Той се състои от големи плоски елементи и неподвижно монтирано задно стъкло, както и многослойна изолация и се предлага серийно в черен цвят и опционално в цвят антрацит със сребрист ефект.

Акустичният и климатичен комфорт на новият гюрук е значително по-висок от този на конвенционалните меки покриви. В същото време теглото е по-ниско с 40 % спрямо сгъваемият твърд покрив на предишния модел. Задвижваният от електромотор гюрук може да бъде отворен респективно затворен с натискане на бутон за 18 секунди. Гюрукът може да бъде отварян и затварян и по време на движение със скорост до 50 км/ч. Гъвкавата кутия на гюрука позволява увеличаването на вместимостта на багажника от 300 до 385 литра при затворен покрив.

Серия 4 Кабриолет продължава една дълга традиция в своя автомобилен клас, основан преди 35 години от първото BMW Серия 3 Кабриолет. Динамичният профил на шестото поколение на модела се олицетворява най-вече от предлаганото за пръв път BMW M440i xDrive Кабриолет.

Освен редови шестцилиндров бензинов двигател с 374 к.с. на върховия модел от въвеждането на пазара през март 2021 година ще се предлага избор между две четирицилиндрови бензинови и едно четирицилиндрово дизелово задвижвания. По-късно през 2021 година портфолиото от задвижвания ще бъде допълнено с два редови шестцилиндрови дизелови двигателя.

Новото BMW Серия 4 Кабриолет се произвежда в завода на BMW в Динголфинг.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт