728 x 90

Европейският съюз забрани светещото лого на Rolls-Royce – дали ще го последват и светещите решетки на BMW?

    От близо четири години насам фино осветеното лого на Rolls-Royce осветява част от автомобилите на марката, собствениците на които са платили близо 3500 паунда за екстрата. Това обаче няма да продължи дълго, поне според актуален репортаж на Daily Mail. Изданието твърди, че новите правила в Европейския Съюз ще наложат забрана върху поставянето на осветения Spirit

    От близо четири години насам фино осветеното лого на Rolls-Royce осветява част от автомобилите на марката, собствениците на които са платили близо 3500 паунда за екстрата.

    Това обаче няма да продължи дълго, поне според актуален репортаж на Daily Mail. Изданието твърди, че новите правила в Европейския Съюз ще наложат забрана върху поставянето на осветения Spirit of Ecstasy.

    Причината е, че спрямо новите закони за пътна безопасност, в предната част на автомобила не могат да бъдат поставяни предмети, които да създават "светлинен шум" и да пречат на осветяването от фаровете.

    От Rolls-Royce са потвърдили пред онлайн изданието, че екстрата вече няма да бъде предлага в отговор на променени изисквания в Европа. Предстои собствениците и бъдещи клиенти на марката да бъдат уведомени за това в писмен вид.

    Интересно ще бъде да видим дали други подобни естетически решения също ще попаднат под ударите на новите закони на ЕС. Още на първо четене се сещаме за новата мания по осветените радиаторни решетки, която също може да попадне в графата "светлинен шум".

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт