728 x 90

Обновиха Renault Megane Sedan – повече технологии и нов двигател

Високо ценен от клиенти, търсещи отличителен седан в C сегмента, Megane Sedan постига 200 000 продажби от лансирането през 2016 г. Предлага се в близо тридесет страни и допринася за развитието на марката Renault в международен план. С по-изискан дизайн, новото Renault Megane Sedan е оборудвано с най-новите технологии за по-голяма безопасност и комфорт на пътя.

Високо ценен от клиенти, търсещи отличителен седан в C сегмента, Megane Sedan постига 200 000 продажби от лансирането през 2016 г. Предлага се в близо тридесет страни и допринася за развитието на марката Renault в международен план. С по-изискан дизайн, новото Renault Megane Sedan е оборудвано с най-новите технологии за по-голяма безопасност и комфорт на пътя. Моделът утвърждава своя стил и засилва своята привлекателност в очите на взискателните клиенти. 

Елегантен и изтънчен дизайн

Новото Renault Megane Sedan интегрира по-ефективната на пътя 100% Pure Vision LED технология, както и емблематичния С-образен светлинен подпис на марката Renault. В предната част има нова броня и нова решетка, включваща хромирани елементи. Въздушни дефлектори се добавени в предната част на арките на колелата за подобрена аеродинамика. Отстрани, новото Renault Megane Sedan се възползва от нов дизайн на калниците и осветление на дръжките на вратите. Новото Renault Megane Sedan се предлага в седем екстериорни цвята, включително новия сив „Хайленд“. Предлагат се и нови джанти от 16 до 18 инча. 

Ергономичен, модернизиран и удобен интериор

Новото Renault Megane Sedan е оборудвано с 10,2 инчов екран на арматурното табло. В него е интегрирана GPS навигация, за да персонализира шофирането по много интуитивен начин. За модела се предлага и (в зависимост от нивото на оборудване) нов 9,3-инчов мултимедиен екран, който допълнително модернизира купето. Новата свързана мултимедийна система Renault EASY LINK предлага всички функции за навигация и инфотейнмънт, както и MULTI-SENSE настройки. За по-голяма ергономичност управлението на системите в помощ при шофиране са групирани заедно на волана, а управлението на климатика е по-достъпно на таблото. Новото Renault Megane Sedan е оборудвано и с електрохромно вътрешно огледало за обратно виждане без рамки и хромирани покрития на бутоните за управление на климатика. Нова тапицерия допълва интериора. Сега водачът има електрически регулируема седалка за по-удобна позиция на шофиране. 

Персонализирано шофиране

Възползвайки се от нов, по-плавен и интуитивен интерфейс, мултимедийната система Renault EASY LINK предлага смартфон репликация, гласови команди и телефония с Android Auto и Apple CarPlay съвместимост, както и навигация с търсене на адреси в Google, информация за цени на горивото и за трафика в реално време. Благодарение на Renault EASY CONNECT, приложението за смартфони MY Renault възприема нови приложения за свързана мобилност както в автомобила, така и извън него: дистанционни команди, местоположение на автомобила, навигация от врата до врата и т.н. С четирите режима на шофиране (Eco, Comfort, Sport и MySense – в зависимост от двигателя), технологията Renault MULTI-SENSE е развита, за да направи шофирането още по-завладяващо. Новите функции включват подобрена ергономия за по-голяма интуитивност и опростени настройки, нови амбиентни цветове и приложението R-Sound за звука на двигателя. Дигиталните дисплеи на таблото (7 и 10,2 инча) предлагат персонализируема информация чрез инструменти, като разход на гориво в еко режим и мощност в спортен режим. 

Нови помощни системи за шофиране за подобряване на безопасността

Новото Renault Megane Sedan включва нови помощни системи за шофиране, за да направи шофирането по-безопасно и по-приятно:

– Адаптивният круиз-контрол с функция Stop & Go поддържа разстоянието между автомобила и този отпред с определена скорост и регулира ускорението и спирането на автомобила.

– Активният спирачен асистент е подобрен с функция за разпознаване на пешеходци. Той максимизира безопасността, като предупреждава водача за опасна ситуация и може да натисне спирачките, ако водачът не реагира.

– Предупреждението за наличие на опасност при заден ход засича приближаващо се препятствие и предупреждава водача при движение назад.

В допълнение, функцията Auto-Hold на ръчната спирачка, която позволява на водача да остане неподвижен с освободена спирачка, е подобрена за по-голям комфорт в града. Новото Renault Megane Sedan запазва помощните си системи, които осигуряват по-безопасно и по-комфортно шофиране, като система за предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за сънливост и предупреждение за наличие на обект в сляпата точка на автомобила. 

Гама от двигатели, разширена с TCe 1.0

Новото Renault Megane Sedan предлага по-широка гама от двигатели, адаптирани към много различни потребителски приложения и съвместими с новите разпоредби, определени от стандарта Euro 6D FULL:

– За модела се предлага нов бензинов двигател с директно впръскване TCe 1.0 в ефективна версия с мощност от 115 к.с. (с ръчна трансмисия), оптимизирана за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите.

Двигателят TCe 1.3, оборудван с филтър за твърди частици, също остава на разположение във версия със 140 к.с. (с 6-степенна механична скоростна кутия и 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител).

– Дизеловият двигател Blue dCi 1.5 се предлага във версия с мощност 115 к.с. (с 6-степенна ръчна скоростна кутия и 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител).

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт