728 x 90

Големият тест на "Ястребец" – решаващ за кола на годината

    На 18 и 19 ноември в Боровец се провежда първият уникален за България общ тест драйв за определяне на финалистите в конкурса за Автомобил на годината 2012. Събитието, на което любезен домакин е един от най-лусозните хотели  у нас "Ястребец", а основен спонсор – новият силен играч в дистрибуцията на маслата Castrol – "Премиум лубрикантс"

    На 18 и 19 ноември в Боровец се провежда първият уникален за България общ тест драйв за определяне на финалистите в конкурса за Автомобил на годината 2012. Събитието, на което любезен домакин е един от най-лусозните хотели  у нас "Ястребец", а основен спонсор – новият силен играч в дистрибуцията на маслата Castrol – "Премиум лубрикантс" с шеф Марио Ставрев, продължи повече от 24 часа. Всеки от журито, наброяващо над 40 автомобилни журналисти, можеше на воля да изпробва всичките 19 коли, които се записаха за участие в най-престижната автомобилна надпревара у нас (виж списъка по категории най-долу). Специален гост и вип тест пилот на Големия тест бе и един от най-добрите ни рали състезатели Петър Гьошев от "Престиж рали тийм". 31-годишният софиянец седна зад волана на повечето от участващите в конкурса автомобили, а вечерта на чаша шампанско в дискретния уют на спа хотел "Ястребец" разказа пред присъстващите за впечатленията от возилата. През втория ден на събитието специален гост е и Димитър Илиев – националният ни рали шампион за тази година. Неговият супер сервизен екип организира състезание за журналисти и гости – най-бърза смяна на гума. Наградите са много сериозни и са осигурени от USAG и дистрибуторът им Vesko.Net.
    На събитието бяха поканени и всички пресаташета на фирмите участници, както и шефовете на вносителите. Много от босовете на компаниите, занимавайки се с дистрибуцията на нови возила в България, обаче пренебрегнаха любезната покана на autoclub.bg и журналистите от пресавтоклуба, явно "изненадани" от перфектната организация, която бе създадена.
    Иначе официалната церемония по връчването на престижните награди ще се проведе в най-новата многофункционална зала – „Арена Армеец София” на 7 декември. Тази година паралелно с конкурса „Автомобил на годината 2012” ще бъде организирано и четвъртото издание на „Шоуто на шампионите” на българските автомобилни пилоти. Локацията на Шоуто ще бъде на паркинга пред зала – „Арена Армеец София”. Това ще бъде първият случай, в който атракцията на най-добрите български пилоти ще може да се наблюдава заедно с представянето на най-добрите автомобили за годината. Най-известните български автомобилни пилоти ще направят шоу за публиката и за журналистите, които през по-голямата част от годината отразяват техните състезания и определят победителите в Конкурса „Автомобила на годината 2012.
    По традиция всяка година на това шоу се излъчва шампион на шампионите. Регламентът предвижда всички състезатели да стартират с еднакви автомобили в серии по двама по предварително изтеглен жребии. Победителят от всяка серия  продължава в състезанието, като най-добрите достигат до финала, на който се определя Шампионът. За първи път тази година в проявата ще вземат участие и шампионите от другите моторни спортове. Така на финала ще се срещнат най-добрите от всички спортове на колела.
    Точно в 12 часа на 7 декември залата ще отвори врати за всички фенове на високите скорости. Там ще бъдат експонирани номинираните автомобили за Конкурса автомобил на годината, както и състезателните коли от рали шампионатите на България. Всички желаещи ще могат да се запознаят с качествата на най-новите автомобили, които водят оспорвана надпревара за титлата Автомобил на годината, а така също и да се докоснат до автомобилите, с които родните пилоти са постигнали не един международен успех. Строени за среща със запалените автолюбители ще бъдат рали-автомобилите на Димитър Илиев, Янаки Янакиев, Илия Царски, автомобили от планински-офроуд, рали кросове, автокрос, драг-рейсинг, дрифт, тайм-атак и автомобилите от шампионата за жени. Във фоайето ще бъдат разположени мотоциклетите на шампионите от мотокроса, от шампионатът на пистата, супер мотото, ендурото, ATВ и УТВ машини и всички категории шампионски картове.
    В залата за първи път ще бъде изложен и уникалният Булгар Алпина, с който легендарния наш пилот Илия Чубриков  през 1967 г. спечели Балканския шампионат и през 1969 г участва в Рали Монте Карло; Рено 12 Гордини, с което Йордан Топлодолски и Владимир Илиев станаха първите рали шампиони на бившите социалистически страни през 1973 година. Шмпионските мотоциклети Балкан на Димитър Василев  и на Кирил Николов и много други култови машини.
    Ретро клуб България ще изложи най-атрактивните автентично запазени спортни автомобили и мотоциклет. За любителите на „Направи си сам минало” ще има реплики –  изненади.
    Организаторите на двете съвместни прояви ще  се погрижат градусът на настроенито да неспада нито за миг – за посетителите ще има ревю на последни модели мъжка мода на марката Pierlucci, ще се организират състезания с автомодели,  конкурс ”Мис Моторни Спортове”, томбола с атрактивни награди. Музикален домакин на събитието ще бъде Стенли с неговите неувяхващи хитове.
    И накрая голямата атракция след церемонията по определяне Автомобил на годината – Нощно рейс такси…!!! Всеки желаещ от публиката срещу заплащане на определена такса ще има възможност да се повози в състезателните автомобили на шампионите. Парите, събрани от тази проява, ще се дарят с благотворителна цел.

    Ето и списъка на участниците в конкурса Автомобил на годината 2012

    Категория “Автомобили”

    Renaulst Latitude
    Hyundai i40
    Peugeot 508
    Ford Focus
    LEXUS CT 200h
    TOYOTA YARIS
    BMW серия 1
    MINI Coupe
    BMW серия 6
    Citroen C4
    Chevrolet Aveo

    Категория “Автомобили 4Х4”

    Chevrolet Captiva
    Range Rover Evoque

    Категория “Ван”

    Chevrolet Orlando
    Mazda 5

    Категория “Eco Aвтомобили”

    Peugeot iOn
    LEXUS CT 200h
    Citroen C-ZERO
    Mitsubishi i-MiEV

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт