728 x 90

Нов световен рекорд за Hennessey Venom GT Spyder?

    Американската автомобилна компания Hennessey Performance отбелязва 25-ата си годишнина, а подарък за рождения ден е новият световен рекорд на Venom GT Spyder. Официалното постижение ще бъде потвърдено в понеделник, но от компанията подсказаха, че новината е свързана с подобряването на рекорда за скорост на сериен автомобил, който също принадлежи на американската тунинг компания и е

    Американската автомобилна компания Hennessey Performance отбелязва 25-ата си годишнина, а подарък за рождения ден е новият световен рекорд на Venom GT Spyder.

    Официалното постижение ще бъде потвърдено в понеделник, но от компанията подсказаха, че новината е свързана с подобряването на рекорда за скорост на сериен автомобил, който също принадлежи на американската тунинг компания и е 435,16 км/ч.

    Hennessey доработва сериозно шасита, които купува от Lotus, а миналата година на изложението SEMA дебютира новата версия на Venom GT Spyder. Автомобилът е подобрен 7-литров V8 двигател с две турбини, който работи на биоетанол Е85, а мощността му е 1451 конски сили, което е увеличение с 207 конски сили в сравнение с предишната версия на колата.

    От компанията обясниха, че очакват максималната скорост на подобрения Venom GT Spyder да е около 450 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч да става за 2,4 секунди.

    Ако очакваният рекорд на американците се потвърди, то Venom GT Spyder ще се окаже по-бърз от хипер автомобила Bugatti Chiron, чиято максимална скорост е електронно ограничена на 420 км/ч.

    Трябва обаче да отбележим, че от Bugatti направиха уговорката, че Chiron може да е по-бърз и 420 км/ч в никакъв случай не са върховите му възможности.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт