728 x 90

Audi иска SQ5 да може да… дрифтира

Да, правилно прочетохте заглавието. Audi работи върху следващото поколение SQ5, като една от основните цели пред инженерите ще бъде машината да може да дрифтира. Очаква се това да се постига чрез специален заден диференциал, който ще контролира по подходящ начин задните колела. Той няма да бъде част от серийното оборудване, а ще се предлага катодопълнителна

Да, правилно прочетохте заглавието. Audi работи върху следващото поколение SQ5, като една от основните цели пред инженерите ще бъде машината да може да дрифтира.

Очаква се това да се постига чрез специален заден диференциал, който ще контролира по подходящ начин задните колела. Той няма да бъде част от серийното оборудване, а ще се предлага катодопълнителна опция.

Предвижда се Audi да продава и дизелова, и бензинова версия на новия SQ5, като засега се знае единствено, че и двете ще имат 3.0-литрови V6 мотори.

Най-вероятно, колата ще се появи на пазара през следващата година. Към момента немците изпитват прототипи от машината в Швеция на лед и сняг.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт