728 x 90

Започнаха работа по новата президентска лимузина за Тръмп

    Cadillac разработва представителния автомобил, с който новия президент на САЩ Доналд Тръмп ще се предвижва по време на своя мандат. Машината ще се базира на Escalade и ще заложи на носеща рама за окачването, тъй като теглото се очаква да е между 7 и 9 тона. По-голяма част от него се дължи на сериозната бронировка.

    Cadillac разработва представителния автомобил, с който новия президент на САЩ Доналд Тръмп ще се предвижва по време на своя мандат.

    Машината ще се базира на Escalade и ще заложи на носеща рама за окачването, тъй като теглото се очаква да е между 7 и 9 тона. По-голяма част от него се дължи на сериозната бронировка.

    Говорейки за защитата, предвижда се колата да може да издържи на удар от гранатомет, както и на заложена в основата и бомба. Оформлението на интериора включва седем места, като президентът се вози на втория ред седалки.

    Засега не се знае точната сума, която е необходима за разработката на возилото, но е сигурно, че държавата ще плати над 15 милиона от нея. Всеки един екземпляр от готовия Escalade ще струва по над 1.5 милиона долара.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт